EKR

Az Energiahatékonysági Kötelezettségi Rendszer egy olyan eszköz, amely az Európai Unióban az energiahatékonyság javítását célozza meg. Ennek alapja az 2012/27/EU energiahatékonysági irányelv, amely előírja, hogy az EU tagállamai évente 1,5%-kal javítsák az energiahatékonyságot az energiafogyasztásra vonatkoztatva.

https://ed-nederland.com/kamagra..recept/

A tagállamoknak előírt célkitűzéseket az energiahatékonysági kötelezettségi rendszeren keresztül kell elérniük. Ez a rendszer olyan intézkedéseket ír elő, mint például az épületek energiahatékonyságának javítása, az energiahatékonyabb gépek és berendezések használata, a fűtési és hűtési rendszerek energiahatékonyságának javítása, az energiahatékonyabb közlekedés és az energiahatékonyságra vonatkozó oktatás és tájékoztatás.

Az Energiahatékonysági Kötelezettségi Rendszernek köszönhetően az EU tagállamai hatékonyabban használják az energiát, és csökkentik az üvegházhatású gázok kibocsátását. A rendszer hozzájárul az EU energiabiztonságának javításához és a fenntartható fejlődés célkitűzéseinek eléréséhez.